“Твоят час”

logo-bg-right

 

 

 

Проект „Твоят час“

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

ВХОД КЪМ ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА

17 декември 2018г.

17122018

03 декември 2018г.

03122018

 

05 юни 2018г.

05062018

03 май 2018г.

03052018

26 април 2018г.

На  26.04.2018г.  с впечатляващ концерт ОУ „Константин Фотинов“ отбеляза 125 години от създаването  си . В него  взеха участие ученици от клубовете “Магия на словото“,“ Малки мажоретки“,“ Мажоретен състав“,“Фотиновски звънчета“,,“ Танцувай с нас “ и “Любословие“ към проект „Твоят час“

26 април 2018г.

Вестник Любословие брой №5 изтегли тук.

                                                                              16 февруари 2018г.

16022018

22 януари 2018г.

0012018

10 януари 2018г.

012018

 

20 декември 2017г.

Тържество „ В очакване на Коледа“

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово участниците в клуб „ Магията на словото“ подготвиха и представиха пред съученици и родители тържеството „ В очакване на Коледа“.

 За „Коледните вълнения на Снежинка и Врабчо“ с трепет разказаха Цветелина Цанкова и Цветомир Бисеров.

  Тържеството включваше и пресъздаване на традиционната за православните християни Бъдни вечер, което предизвика умиление и спомени у баби и майки. Около трапезата, подредена подобаващо с постните ястия, в ролите на бабата , дядото, бащата, майката и внуците – Николай Димитров, Юанна Пламенова, Никол Йорданова, Борислав Миров, Ния Николова и Йоан Славиев разговаряха и следваха типичните за вечерта обичаи.

 А какво е Коледа без коледните символи? – за коледната елха, звездата и коледното чорапче разказаха Евелина Росенова, Савина Емилова и Славия Веселинова.

 Не липсваха и коледарите. Облечени в прекрасни народни носии Александър Илиев,         

Дейвид Тодоров и Денислав Росенов отправиха пожелания към стопаните и гостите за здраве и късмет.

 В края на тържеството участниците отправиха послания  към всички за доброта, християнски дух и топлота и взеха по парче от баницата с късмети, приготвена от грижовните майки, в знак на благодарност за приятните мигове от това тържество.

 

12 декември 2017г.

Коледа в училище

Учениците от клуб „Работилница за изкуства” по проект “Твоят час“ с ръководител Даниела Константинова  представиха  коледна изложба. В нея са включени различни видове сувенири-битови свещници, рисувани стъклени изделия, играчки за елха, пана и картички, както и сурвачки- спазвайки етнографските изисквания и традиции.

11 декември 2017г.

С  дъх на Коледа

      В периода 11.12.-15.12.2017г. учениците от клуб „Танцувай с нас “с ръководител Даниела Борисова към проекта „Твоят час“ поздравиха с коледни танци  децата от подготвителните групи на детските градини в град Лом .

21 ноември 2017г.

21112017

01 ноември 2017г.

Ден на народните будители

В навечерието на Деня на народните будители клубовете „Млади възрожденци“, „Фотиновски звънчета“ и „Магията на словото“ представиха празнична програма. Участниците в клуб „Млади възрожденци“ запознаха ученици и учители с делото на известни български будители – книжовници и революционери. Любими стихотворения рецитираха учениците от клуб „Магията на словото“. За празничното настроение се погрижиха и членовете на клуб „Фотиновски звънчета“, които изпълниха патриотични песни.  

01 ноември 2017г.

Общински концерт за Деня на народните будители

Денят на народните будители 1 ноември за гражданите и учащите се в град Лом се превръща в ден за почит и поклон пред делото на онези духовни водачи, които народът ни винаги ще слави и тачи.

В навечерието на празника – 31.10.2017г. ученици от ОУ „Константин Фотинов“ гр. Лом, участници в клуб „Магията на словото“ по проект „Твоят час“ подобаващо почетоха тази свята дата, като рецитираха стихотворенията „Будители народни“, „Цветя за Вас, будители народни“, както и стихове от Ангелина Жекова пред ломската общественост в салона на читалище „Постоянство“.

Чрез достойното си присъствие  на сцената и чрез своите по детски непринудени изпълнения, пропити от обич и уважение, учениците Борислав Александров, Дейвид Станиславов, Савина Емилова, Цветелина Цанкова и Юанна Пламенова събраха аплодисментите на публиката и показаха, че имената и делата на будителите са съхранени и тачени в народната памет, вълнуват тези малки рецитатори и ще бъдат славени, докато я има върху картата нашата малка, но свидна България.

Уважаеми родители и ученици,

През учебната 2017/2018 година започва реализацията на проект BG05M20P001- 2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – фаза I“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Дейностите по проектът „Твоят час“  ще бъдат насочени към учениците за развитие на извънкласни дейности по интереси и извънкласни дейности за компенсиране на образователни затруднения.

Във връзка  желаещите ученици да се включат в проекта  да попълнят анкетна карта .

 Обобщени резултати от анкетното проучване сред учениците и преподавателите за дейности във  II  ОУ “Константин Фотинов ” -град Лом по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“

Във връзка с проучване потребностите и интересите на учениците за работа в дейности по проекта  беше  проведена анкета с учениците .Обобщените резултати ни ориентираха и дадоха основание за формиране на 13 групи по интереси в областите: сценични и танцови изкуства, приложни изкуства, дигитални умения, спорт, психология на общуването, институционални знания и култура и 4 групи за преодоляване на обучителни затруднения в областите: български език и литература и математика .

 

01 юни 2017г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДЕЦА!

       Учениците от Основно училище “Константин Фотинов“-град  с музика и танци  празнуват  1 юни –международен ден на детето. В тържеството участваха клубовете включени в  проект “ ТВОЯТ ЧАС“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

      Ръководството и учителите поздравяват  учениците и всички деца по случай днешния празник.

     Бъдете здрави,  растете радостни и  щастливи! Играйте, спортувайте, учете се и вървете смело напред! Чести празник, деца!

 

 

03 април 2017г.

Клуб “Работилница за изкуства”

На 03.04.2017г. ученици от  II ОУ “ Константин Фотинов“-град Лом, включени в клуб “Работилница за изкуства“ по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 “Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І “представиха   изложба на великденски яйца, сувенири и арт декорации . Предметите, включени в експозицията, представят различни техники на изпълнение- декупаж, стилизирана рисунка, графична, апликация и други. Учениците  са проявили  нужното усърдие и любознателност при създаване на  произведенията. Изложбата  беше експонирана във фоайето на училището  и посетена от учители, родители, ученици от училището и  представители на съвета за обществен мониторинг.

23 март 2017г. 

Клуб “Млади патрули”

      Съвместна акция с представители на Пътна полиция град Лом на тема „Видове участници в движението – патрулиране“. Дейността е проведена на 23.03.2017 г.  на терен.

 

07 март 2017г. 

Осми март – международен ден на жената

           На 07.03.2017г. от 17.30ч. се проведе втората публична изява на участниците в клуб „Сладкодумци”. Предаването на Детска телевизия „Б клас” започна със звуков сигнал от песента „Майчице, мила моя”. Двамата водещи на централната новинарска емисия запознаха зрителите с актуалните осмомартенски новини. Те включиха своя репортер от мястото на събитието, а именно празникът на учениците от клуб „Сладкодумци” от ОУ „К. Фотинов” гр. Лом. Репортерът  интервюира няколко деца , които споделиха какво е за тях мама и колко я обичат. В края на емисията прогнозата за времето бе представена от дежурен синоптик, който обясни какви са промените в осмомартенското време. Очакванията са за топли лъчи на благодарност към майките, дъжд от радостни сълзи и розови облачета от благопожелания. След новините започна кулинарното предаване „Бон Апети с Коце”, в което бе нагледно представена рецепта, чрез която мамината усмивка става чудесна. Публиката много хареса рецептата и  възнагради водещия със смях и аплодисменти. По време на рекламите следва музикална пауза – песента „Мила, моя мамо’. Малките актьори  представиха ток шоуто „Отблизо с Хриси” , в което водещата взе интервю от  гостите си – какви проблеми имат със своите майки и баби. Тя също разказа за отношенията си със своята майка.  В следващият рекламен блок две калинки танцуваха, пяха и рекламираха бонбони”Калинка”, които бяха на промоция – безплатни за всички деца по случай празника. Най-голям интерес предизвика предаването „Огледала”, в което водещата представи модно ревю на детски рокли и прически, в което участваха всички момиченца. Те дефилираха на фона на песента” Като мама”, която изпълниха с голямо удоволствие, а момчетата озвучаваха песента на своите въображаеми китари. Водещата на предаването „Море от любов” бе поканила всички автори на благодарствени имейли към майките  да ги прочетат на живо в студиото. По време на рекламите музиеалната пауза бе запълнена с песента „На мама днес е празник”. В края на телевизионното предаване участниците благодариха на своите майки и баби, като им изпяха „Песен за семейството” с трима солисти и им подариха подаръци и грамоти за „Супер майки” и „Супер баби”.

07 март 2017г. 

Международен ден на жената и майката

             На 07.03.2017г. от 17:30 часа в кабинет 202 на II ОУ „Константин Фотинов“ участниците в клуб „Магията на словото“ с ръководител Нели Николова изнесоха пред своите майки, баби и съученици вълнуващо тържество „ Честит празник, мила мамо“.

Ръководителят на клуба откри тържеството с думи на благодарност към майките за грижите и споделените отговорности, за помощта и подкрепата в цялостната съвместна работа между училище и семейство.

Водещите на тържеството споделиха пред гостите за многото прочетени стихотворения и разкази за майката, а желанието, с което са ги подготвили пролича от изпълненията им.

           С трепет и вълнение Славия, Ния, Цвети Юанна и Николай рецитираха стихове от Цв. Тренева, П.Николова и Младен Исаев и предизвикаха сълзи от умиление в майчините очи.

Умения за изразително четене на разказа „Мама“ от Иван Василев показаха Евелина и Цветомир, след което децата споделиха емоционалните си моменти от сутрешното събуждане. Аплодисменти получиха и учениците, които представиха чрез четене по роли текста „Ръцете на мама“ от Георги Константинов.

Учениците представиха своите съчинения посветени на майчината красота и обич.

В края на тържеството учениците напълниха кошничка с цветя, като

подредиха думи в изречения и с поздрава „Честит празник, мила мамо!“ завършиха своето представяне.

Аплодисменти получиха и учениците, които представиха чрез четене по роли текста „Ръцете на мама“ от Георги Константинов.

Учениците представиха своите съчинения посветени на майчината красота и обич.

         В края на тържеството учениците напълниха кошничка с цветя, като

подредиха думи в изречения и с поздрава „Честит празник, мила мамо!“ завършиха своето представяне.

 

 07 март 2017г. 

БЛАГОВЕЩЕНСКА СЕДЯНКА

На 07.03.2017г. март Клуб „Танцувай с нас“ с ръководител Даниела Борисова към проекта „Твоят час“организира и покани родители и гости на Благовещенска седянка.

Благовец или Благовещение е един от големите християнски празници. Този празник е в памет на благовестието, което ангел господен съобщил на Дева Мария, че тя ще роди Спасителя на света – Исус Христос

Днес за нас обредните практики на Благовец са преди всичко богат извор на знания за митични вярвания, поверия и притчи, обогатили традиционната българска култура. Но за дедите ни Благовец бил голям празник, „половин Великден“.

Пролетта за народа идва на Благовец, затова учениците от клуба показаха различни обичаи, поверия и вярвания свързани с този празник.

На Благовещение  жените чистят и подреждат къщата, премитат двора Извършва се ритуално пъдене на змиите , за да се прогони лошотията от дома; прескача се огън за здраве;от дома не се излиза без пара да не те закука кукувицата.

Седянката премина с много песни, закачки на моми и момците,чуха се поговорки и гатанки, видяха се поучителни приказки.

Учениците не забравиха да поздаравят и майките си ,защото Благовец е християнския празник на майката.

Децата посветика своята молитва за здраве на своите близки и дом.

Седянката завърши с извитото хоро на децата от клуб „Танцувай с нас“.

 

 07 март 2017г. 

ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА МАЙКАТА

На 7 март 2017 г. от 17:30 часа в актовата зала на училището се състоя вечер „Тя е всичко на света“, организирана от учениците от клуб „Четем и пишем“ с ръководител Ани Анастасова и клуб „Език свещен“ с ръководител Анна Стоименова.

Вечерта започна с изпълнение на пиано на ученика Виктор Красимиров. Водещите Анна-Мария и Даниела от осми клас откриха тържеството и обявиха, че предстои ученици и майки да участват в предаването „Море от любов“, посветено на жените, които даряват живот. Малчуганите от II в клас изпълниха вдъхновени стихове, посветени на майките и няколко песни, а осмокласниците прочетоха специално написани за празника есета за майката. Вечерта завърши с музикален поздрав, изпълнен на пиано от Виктор Красимиров, а учениците подариха на майките и бабите си цветя и изработени от тях картички. Имаше и кулинарна изложба, подготвена от майките.

03 март 2017г. 

Тържествен концерт

На 03.03. 2017 година в читалище  „Постоянство-1876“ се проведе Тържествен концерт посветен на Националения празник на България – 3 март. Участие в концерта взеха деца и възрастни  от различни формации от читалището, ОУ „К. Фотинонов“  и други училища. ВГ „Фотиновски звънчета“ се представиха много добре с две песни – „Хубава си моя, горо“, „Българио, обичам те!“.

03 март 2017г. 

Фотиновци празнуват 3-ти март

Учениците от двете групи : „Млаки фанфаристи“ и “Фанфарна музика“ –обединени в един фанфарен оркестър изнесоха Кратък празничен концерт по случай Трети март-национален празник на Република България. Те изпълниха маршове и патриотични песни, включени в репертоара им. За учениците от група „Малки фанфаристи“ това беше първа изява пред публика .След краткия концерт фанфарният оркестър взе активно участие в общоградско тържество на площад „Дядо Цеко войвода“. Изпълненията или бяха бурно аплодирани от многото граждани на град Лом.

 

22 ФЕВРУАРИ 2017г. 

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

      В следобедните часове учениците от Клуб „ Ученическо самоуправление“, сформиран по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, също влязоха в ролята на посланици на доброто и посетиха децата и младежите от ЦНСТДМБУ „ За по-щастливо детство“. Там те разказаха затова какъв е  повода да се чества Денят на розовата фланелка, как този ден се отбелязва във II ОУ „ Константин Фотинов“ и призоваха обитателите на Центъра и те да се включат в тази инициатива. Всяко дете получи розов медальон с надпис „ Бъди приятел“, а всички заедно участваха в интерактивната игра“ Митове или реалност“ предварително подготвена от училищния психолог на ОУ „ Константин Фотинов“. Чрез нея децата и учениците осмислиха своето разбиране за това как те могат да разпознаят формите на тормоз; склонни ли са децата да споделят пред възрастните това , което се случва с тях; могат ли да реагират правилно, когато попаднат в ситуация на агресия  и още много подобни твърдения разиграни под формата на игра.

 

   

 

10 ФЕВРУАРИ 2016г. 

Кратки приказки с поуки

        На 10.02.2017г. от 17.30ч. се проведе първата публична  изява на участниците в клуб „Сладкодумци”. За нея те старателно се подготвяха в продължение на три месеца. Учениците се запознаха с кратка история на театъра в България. Почустваха се много горди от факта, че в нашия град Лом се е изиграло едно от първите представления в страната ни. Научиха много специфични термини за това сценично изкуство. Слушаха аудио приказки в изпълнение на актьори. Рецитираха  скороговорки,  за да се развие говорният им апарат и да се подобри артикулацията и дикцията им.

       Следващият етап на подготовката включваше запознаване със сценариите на отделните приказки и провеждане на кастинг за различните роли. Учениците харесаха приказките и с голямо желание се състезаваха за отделните роли. Заедно като екип разпределихме ролите и започнаха да ги заучават. Следваха часове работа по отделните приказки, изграждане на сценично поведение, измисляне на декори с помощта на родителите, подготовка на костюми и маски за различните животни, избор на пословици за всичките 12 приказки, избор на подходяща музика за представлението. Проведохме генерална репетиция пред публика – гледаха ни  учениците от I-a  и I-б клас. На входа на училището бе поставена покана към всички желаещи да присъстват на нашата театрална вечер.

21 ДЕКЕМВРИ 2016г.

 Коледен концерт

На 21. 12. 2016 година  в читалище „Постоянство-1876“ се проведе Коледен концерт. Участниците в концерта бяха от формации на читалището и други училища.Групата „Фотиновски звънчета“ се представи с две песни – българската на Св. Лобушки – „Коледна приказка“ и американската –„Дядо Коледа пристига в града“.

21 ДЕКЕМВРИ 2016г.

 Презентации

     На 21 декември 2016 г. от 15,30 ч. участниците в проект Твоят час“-клуб „Работа с компютър“ представиха презентации на теми: „Изчезнали градове и цивилизации“ и „Пътят на храната“. При презентирането разкриха свои виждания за причините при изчезването на цивилизациите през етапите на развитие на човечеството и пътят, по който се създава храната. С изготвените презентации взеха участие в I кръг от Национално състезание IТ „Знайко“. След извършеното класиране получиха „Сертификат“.

 

 

 

21 ДЕКЕМВРИ 2016г.

В ДНИТЕ ПРЕДИ КОЛЕДА…

       В дните преди Коледа учениците от  клуб „ Ученическо самоуправление“ решиха да   изненадат децата от ЦНСТДМБУ „ За по-щастливо детство“ като предварително изработиха поздравителни коледни картичики, събраха играчки като участваха в училищната инициатива „ Подари играчка – зарадвай дете“.

Училищният  психолог представи пред децата целта на тяхната визита, обяснява за предколедната инициативата на представителите на Ученическия съвет „ Подари играчка – зарадвай дете“ и за решението на учениците от клуба да организират собствена такава, с която да зарадвата децата от центъра като ги посетят и си поиграят с тях в тези дни изпълнени с Коледна магия и красота. Всички заедно се включиха в интерактивните игри за разчупване на обстановката , „ Плетеница“, „ Асоциации с топка“, „Водене на слепия“ и така постепено се разчупи обстановката на непознатото  и децата започнаха сами да предлагат свои варианти на игри.  Стигна се до там, че всички се наредиха на пода и започнаха да си играят така сякаш винаги са го правили и преди. Така основната цел на заниятието беше изпълнена.

19 ДЕКЕМВРИ 2016г.

На 19.12.2016 г. участниците в извънкласна дейност за занимания по интереси „Запознаване с традициите на Великобритания и САЩ и подобряване на умения по английски език“ представиха литературно четене „Коледни песни“,  по Чарлз Дикенс.

Участниците изпълниха с много плам репликите на Ебенизер Скрудж, на трите призрака на отминалите години, настоящето и бъдещето, както и на племеника на скъперника.

Публиката аплодира силно усилията на по-големите си съученици. Присъстващите родители изразиха своята приятна изненада от показаните умения на изпълнителите.

Ръководителят на клуба Огняна Найденова пожела на всички присъстващи весели празници и успешна нова година.

 

06 ДЕКЕМВРИ 2016г.

Участие на ученици от клуб “Сръчни ръчички” и клуб “Работилница за изкуства” участваха в коледни изложби.

 

 

21 НОЕМВРИ 2016г.

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21.11.2016 г. от 18.30 часа в кабинет 202 на II ОУ“ Константин Фотинов“ се проведе тържество, по случай Деня на християнското семейство, организирано от участниците в клуб „ Магията на словото“.

 Г-жа Ем. Първанова като представител на родителите, отправи поздравления към присъстващите и техните семейства по случай празника.

  Последваха вълнуващи изпълнения на стихотворения, посветени на родния дом, семейството и родителите, които предизвикаха умиление и сълзи сред публиката.

  Народната приказка „Почитай старите си родители“, прочетена от няколко ученици показа, че темата за семейството и семейните взаимоотношения е вълнувала отдавна българското общество.

  Блестящото представяне на сценката „Глезеното Мими“ с хумористичния си поглед върху съвременното отглеждане и възпитание на децата, събра бурни аплодисменти.

  Когато настроението беше приповдигнато, настъпи и моментът на игра с родителите. Те събраха попадалите есенни листа, криещи думи от различни изречения и ги подредиха в хубави мисли за семейството. Получи се едно мъдро есенно дърво.

  В края участниците се почерпиха по стар български обичай с питка и мед, с което приключи и първата публична изява на клуба.

 

 

21 НОЕМВРИ 2016г.

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21 ноември 2016 г. от 17:30 ч. участниците в проект „Твоят час“ – клубове за преодоляване на обучителни трудности по български език и литература от II в клас и от VIII а клас отбелязаха Деня на християнското семейство в присъствието на родители, баби и дядовци, братя и сестри, както и учители. Учениците изнесоха програма, в която изпълниха стихове, песни и благопожелания за здраве, сговор и семейно щастие на фона на презентация, посветена на християнския празник. Кристиян от VIII а клас прочете написано от него есе.

Родителите бяха подготвили трапеза за децата и след приключване на тържествената част ги приканиха да опитат от вкусните питки, сладки, бонбони и други лакомства, които бяха подредили на масата. Те поздравиха учителите и учениците за вълнуващия празник. Повечето изразиха удовлетворение, че през последните години в ОУ „К. Фотинов“ се работи по проекти за допълнително обучение по български език и литература, което според тях е много важно и полезно за учениците. Разкриха свои виждания за причините, поради които децата се затрудняват, потърсиха и своето място в изграждане на навици за учене, в мотивирането на учащите се. Някои споделиха, че подкрепата на семейството в образователния процес е много важна, а понякога не намират време

%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%8f%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%81-%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-21-11-2016

 

Училищния съвет за обществен мониторинг ”Твоят час”

към  проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“ :

1.Маргарита Симеонова Атанасова–Илиева-председател

2.Христлена  Асенова Цветанова – член;

3.Антоанета Георгиева Василева- – член;

4.Галя Красимирова Василева- член;

5 Росанка Димитрова Любенова- член ;

Уважаеми родители и ученици,

През учебната 2016/2017 година започва реализацията на проект BG05M20P001- 2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – фаза I“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Дейностите по проектът „Твоят час“  ще бъдат насочени към учениците за развитие на извънкласни дейности по интереси и извънкласни дейности за компенсиране на образователни затруднения.

Във връзка  желаещите ученици да се включат в проекта  да попълнят анкетна карта .

 

Обобщени резултати от анкетното проучване сред учениците и преподавателите за дейности във  II  ОУ “Константин Фотинов ” -град Лом по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“

Във връзка с проучване потребностите и интересите на учениците за работа в дейности по проекта  беше  проведена анкета с учениците .Обобщените резултати ни ориентираха и дадоха основание за формиране на 14 групи по интереси в областите: сценични и танцови изкуства, приложни изкуства, дигитални умения, спорт, психология на общуването, институционални знания и култура и 4 групи за преодоляване на обучителни затруднения в областите: български език и литература и математика .

error: Content is protected !!