Наша гордост

Участието в състезанията IТ Знайко проверява текущите знания и умения на учениците. Развива въображението им и създава стремеж за нови знания и развитие. Всеки следващ кръг е стимул за себеизява и демонстрация на израстването им в областта на информационните технологии.

През тази учебна година ученици от трети, четвърти, пети, шести и седми клас от II ОУ “Константин Фотинов“, гр. Лом се включиха с голямо желание в състезанието. Те се представиха отлично. А за участие в националния кръг се класираха 19 от 20 участници, които вярваме, че отново ще представят достойно училището ни.

Гордеем се с тях и им желаем успех!

Пореден успех на наши възпитаници отбелязваме с гордост. На вълнуваща среща в РУО-гр.Монтана ученичките Евелина Михайлова от 7б клас и Андреа Илиева от 6а клас от ОУ“Константин Фотинов“, гр.Лом получиха своите награди за участие в Националния ученически конкурс „Наследник съм на …“. Той е част от националните чествания на 110 години от Балканските войни и се организира от Министерството на отбраната и Централно военно окръжие съвместно с Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.

Нашите момичета заеха челните места в своята възрастова група- Евелина се класира на първо място, а Андреа- на второ. Наградите им бяха връчени от представител на Военно окръжие-гр.Монтана и от г-жа Трайка Трайкова-началник на РУО-гр. Монтана.

Във Второ ОУ „Константин Фотинов“, град Лом раздадохме дипломите за активен клас на 19 ученици от 6 а,б,в клас. Те взеха участие във финалния кръг на ученическата олимпиада „Кингс“ по английски език – есен 2023г. Всички получиха дипломи от първа и втора степен и рекламна химикалка. На призовите места се наредиха:

1️⃣ Първо място и награда джойстик – Борислава Филипова от 6 а клас

2️⃣ Второ място и награда соларно зарядно – Христофор Христов от 6 а клас

3️⃣ Трето място и награда селфи стик – Вивиан Георгиева от 6 б клас

Поздравления за достойното представяне на всички! 👏

„И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,

спомня тоз ден бурен, шуми и препраща

славата му дивна като някой ек

от урва на урва и от век на век!“

Днес учениците от VII Б и IV А клас

от II ОУ“Константин Фотинов“-гр.Лом заедно отбелязаха предстоящия празник 3-ти март.Тържеството започна с видеоклип с изпълнение на одата на Иван Вазов „Опълченците на Шипка“. След това Николай и Цветомир от VII б представиха презентация, посветена на Освобождението на българския народ. Празникът продължи със състезание. В него ученици от двата класа, разпределени в два отбора, премериха сили, отговаряйки на исторически въпроси. Двубоят между състезателите беше до края равен, но в последния кръг двамата капитани, изправяйки се един срещу друг, оформиха крайния резултат. Отбор “Опълченци“ с капитан Кристалина Филипова победиха и получиха медали и грамоти за отличното си представяне. Състезателите от отбор „Свободна България“ също получиха грамоти за участие.

В края на тържеството своя поздрав към всички поднесоха второкласниците от вокална група “Фотиновски звънчета“. А седмокласниците поднесоха като подарък на своите приятели- четвъртокласниците, табло, посветено на 3-ти март.

В СУ „Димитър Маринов“, гр. Лом се проведе Общински ученически турнир по шах по линия на МОН. Отборът на II ОУ “Константин Фотинов“, гр. Лом с ръководител г-н Венелин Първанов беше в състав: Радослав Трифонов и Цветиана Петкова от VI Б клас ; Людмил Кольов и Владислав Йорданов от VIIА клас и Славомир Балачев от VIIБ клас . Те се представиха много добре и се класираха на II-ро място.

Поздравления и още бъдещи успехи на нашите шахматисти!

В гр. Монтана се проведе Областно първенство по тенис на маса за ученици 5-7 клас. Отборът от II ОУ “Константин Фотинов“- гр. Лом се класира на първо място. Момчетата победиха своите връстници от четири училища от областта и се класираха за участие в Зоналното първенство през следващия месец.

Поздравления за учениците и техния ръководител г-н Росен Войнов!

Да им пожелаем късмет и успешно представяне на Зоналното първенство!

По традиция всяка учебна година учениците от Второ основно училище ” Константин Фотинов” – гр. Лом участват в конкурса за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Същият е организиран от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Тази година в проведения общински кръг участваха седем деца, от които трима успяха да спечелят награди, а те са Ина Христова Георгиева – 4а клас – първо място в първа възрастова група – 7- 10 години; Михаела Дан. Младенова – 3а кл. – трето място в същата категория! И Сиана Юлианова Николова – 6в кл. – трето място – във втора възрастова група – 11 – 13 години! Класиралите се деца получиха награди и грамоти, а останалите – грамоти за добро представяне в конкурса. С благодарност към организаторите и нашите дeца, които достойно представиха училището ни! 🥰

На 23.03.2024г. в АМТИИ“ Проф. Асен Диамандиев”- гр.Пловдия се проведе последният етап от националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“. Шестокласниците Андреа Илиева и Емилиян Еленков от II ОУ“Константин Фотинов“-гр.Лом под ръководството на госпожа Сияна Борисова се представиха достойно, преминавайки и през трите етапа на състезанието. За отличното си участие те получиха грамоти и статуетки.

На талантливите ни фотиновци пожелаваме още бъдещи успехи!

Отборът на II ОУ Константин Фотинов“ – гр. Лом извоюва първо място в Общинския кръг на ученическите игри по футбол, проведен на 24 и 25 октомври 2023 г. След оспорвана надпревара с отборите от I ОУ “Никола Първанов”, СУ “Димитър Маринов” и СУ „Отец Паисий“, нашите футболисти спечелиха купата. Те се класираха за Областния кръг на първенството, който ще се проведе през месец март следващата година.
Гордеем се с отличното представяне на нашите футболисти!

Отборът по футбол при II ОУ “Константин Фотинов” – град Лом завоюва I – во място в общинския кръг на ученическите игри 2022/2023 година.

Браво на нашите футболисти!

error: Content is protected !!